Utvecklingsprogram

New Life Mission har ett nätverk av kyrkor runt om i Kenya. Detta gör det möjligt för oss att nå ut till "gräsrots befolkningen" i allt vad vi gör både genom evangelisation och socialt arbete.

Detta har lett till olika utvecklings program på landsbygden som vatten, hälsovård, utbildning mm.

Utbildningsprogram

Ungdomar som slutat skolan eller inte fullfört grundutbildningen. Får möjlighet att gå individanpassad utbildning genom New Life Mission.

Fordon

Ungdomarna kan utbilda sig antingen till mekaniker, skadereparatörer eller lackerare. Söka jobb med ett gesäll prov.

Sömnad

I Mashuru har finns det möjligheten att under 2 år utbilda sig till sömmerska. Målet är att kunna erbjuda unga massajflickor en framtid med eget företagande. Meningen är att flickorna skall beviljas microlån för en symaskin med en återbetalningsplan.

Vattenbrunnar

Vatten är vårt viktigaste livsmedel. I masaai har inte alla tillgång till rent vatten. New Life Mission tillsammans med bl.a. Rotary klubbar i Sverige borrar efter vatten i det torra masaailandet. Rent vatten ger hälsa och lättar arbetsbördan för kvinnor och barn.

Samarbetspartners

Erikshjälpen är en av våra samarbetspartners när det kommer till utvecklingsprogram med bl.a. matprogram till 1000 barn i Mashuru området.

I samarbete med olika Rotaryklubbar och andra föreningar samt privatpersoner arbetar vi också med att borra efter vatten samt ge förebyggande hälsovårdsundervisning i olika delar av Kenya, där missionen har sina aktiviteter.

Andra samarbetspartners i utvecklings program har varit Svenska SIDA, Norska NORAD samt Kanadensiska CIDA.